Blogs 09/03/2012

Què ens queda després del Mobile World Congress?

2 min

El Mobile World Congress 2012 ja s’ha acabat. Durant aquests dies la gent ha estat mirant quins telèfons intel·ligents i quines tauletes tàctils noves es podien veure i tocar. Se sap que la Generalitat de Catalunya inverteix una mica més de 530.000€ per any perquè Barcelona sigui la capital del món en quant a tecnologia mòbil. Davant d’aquestes xifres avui em pregunto: Com recuperem aquests diners?

Impacte instantani Segons Sónia Recasens, tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, el Mobile World Congress 2012 ha generat unimpacteeconòmic a la capital de principat de prop de 300 milions d'euros. No sé quina part dels ingressos provenen de serveis sexuals, però durant la fira la demanda de serveis sexuals es multiplica. Potser ha arribat l'hora de legalitzar la feina més antiga de la història per començar a recaptar impostos?

El que està clar és que serveis com l'hostaleria, la restauració i el transport públic i privat veuen com la seva facturació creix exponencialment durant aquests quatre dies de fira.

Impacte a curt termini Sart-ups, petites, mitjanes i grans empreses catalanes es presenten al món per conquerir-lo gràcies a pavellons organitzats per la Generalitat de Catalunya destinats única i exclusivament a les empreses de casa. Enguany trenta-tres empreses han ocupat gran part del pavelló número 7 per ensenyar al tot el món què estem fent. Això permet que les empreses catalanes puguin obrir-se al mercat global moltfàcilmenti amb possibilitats de signar contractes empreses consolidades.

Espai ACC1O perquè les empreses catalanes estableixin contactes amb altres empreses del sector

Impacte a llarg termini Que Barcelona sigui la Capital Mundial del Mòbil fins al 2018 comporta molts beneficis per a tota la societat catalana. Des d'ara i com a mínim fins al 2018 Barcelona serà un banc de proves de la tecnologia punta (Ben aviat Barcelona serà l'única ciutat dels Països Catalans que comptarà amb xarxa 4G) Aquest fet ja ha començat a generar sinergies entre empreses líders i universitats per iniciar projectes d'investigació.

Tal i com diu la plana web del Mobile World Capital, quan passes a ser la capital del món en tecnologia mòbil la ciutat passa convertir-se en la líder indiscutible en aquest sector estratègic.

Conclusió Hem d'estar contents de tenir un gran esdeveniment com aquest durant vuit anys a casa nostra. El Mobile World Congress aporta principalment beneficis a la nostra societat per diferents vies i en diferents sectors. Cal cuidar-la perquè el contracte fins al 2018 es compleixi i perquè puguem seguir gaudint d'aquest espectacle durant elspròxims6 anys.

Comenta-ho al fòrum

stats