Blogs 29/11/2015

Preocupat per la vida de Kinect

2 min

Microsoft ja ha alliberat la nova versió de sistema operatiu per a Xbox One. A dia d’avui ja tots els usuaris podem gaudir de les millores que aquesta incorpora, que en son un bon grapat. Però hi ha quelcom que em té preocupat. El suport de Microsoft a Kinect. Tinc la sensació que l'utilització de Kinect als videojocs anirà a la baixa, més encara, i que a la següent generació de consoles de joc ja no existirà.

Amb l’actualització del sistema operatiu de Xbox One, ja no podem utilitzar els gestos per controlar la consola. Microsoft, en resposta a les queixes dels usuaris que van participar a la fase proves del nou sistema s’ha limitat a dir que:

Hem eliminat el control gestual per centrar-nos en fer més ràpida i social la navegació pels menús de la consola. El control gestual continuarà disponible per als desenvolupadors que vulguin fer videojocs que utilitzin aquesta tècnica.

És cert que podem continuar controlant la consola mitjançant comandes de veu, però això ho podríem fer sense Kinect. Només caldria que Microsoft activés les comandes de veu a través del micròfon del headset que utilitzem per a les comunicacions durant el joc en línia. Per tant, no ens caldria Kinect.

Perduda aquesta funcionalitat, Kinect ara es limita a:

  • Reconeixement biomètric d’identificació d’usuari
  • Controlar el sistema mitjançant la veu (i la futura Cortana)
  • Vídeo trucades a través de Skype
  • Utilització en els videojocs on els seus desenvolupadors ho implementin.

M’atreviria a afirmar que l’ordre del llistat es correspon, de major a menor, al grau d’utilització del sensor Kinect per part dels usuaris. I, com ja he expressat, això em preocupa molt. Les primeres tres funcionalitats, tot i que útils, menors segons el meu parer, no justifiquen la inversió de 150€. Però és que si parlem de videojocs que l’utilitzen tenim una llista de sis videojocs (sense comptar reedicions o sagues).

Microsoft va posar a la venda la Xbox One amb el Kinect com a peça obligatòria i imprescindible, però ara ja ofereix la possibilitat de comprar-la sense Kinect. Veient tots els passos que està seguint Microsoft, començo a pensar que Kinect, en el sector dels videojocs té els dies comptats i que a la següent iteració de la consola segur que no el veurem.

stats