Blogs 23/12/2011

Comprar videojocs de segona mà. Alerta!

2 min

Ja hi som! El Tió és apunt de deixar anar tot el que ha estat acumulant durant el mes de desembre, el Pare Noel ja té els plànols de totes les xemeneies i els Reis Mags d'Orient ja tenen els camells a punt. Aneu amb compte, però, perquè si el que heu demanat són videojocs de segona mà en podeu sortir escaldats. Amb la situació econòmica que estem patint, segurament molts videojugadors optarem per comprar videojocs de segona mà. La segona mà et permet gaudir de jocs recents amb reduccions de preu d'entre el 25% i el 30% . Vint euros d'estalvi no són gens menyspreables però des de fa uns mesos cal anar alerta.

Les distribuïdores de videojocs sempre han estat en contra de la segona mà perquè segons els seus directius, hi perden diners. Jo més aviat diria que com a molt en deixen de guanyar, però "perdre’n"?, Això mai. Els seus raonaments són principalment dos:

  • Una persona utilitza els seus serveis (en el cas del joc en línia) i ells no veuen ni un euro.
  • Una persona gaudeix del videojoc sense que ells no en treguin cap benefici econòmic.

Ambdós arguments són fàcils de rebatre. En primer lloc, en el cas del joc en línia no es poden queixar de res. El joc passa d'un usuari a un altre, i per tant, el seu sistema no es carrega amb un usuari més. Les empreses de desenvolupament i les editores no estan perdent-hi ni un cèntim. Respecte del segon punt, caldria revisar les lleis del programari. En aquest cas la llei de programari propietari els donaria la raó. Però si considerem els videojocs com a art, més enllà del programari, ja no està tan clar. Imagineu-vos que teniu un Miró a casa i el veneu. Que potser el nou comprador haurà de pagar res a la família Miró? No, oi? Doncs això és el què està passant amb algunes distribuïdores. Des de no fa massa Sony i Electronic Arts estan aplicant l'anomenat "Online Pass". Quan comprem un videojoc d'alguna d'aquestes dues empreses que disposi de joc en línia, a la caixa hi trobarem un cartró amb un codi. Si volem jugar en xarxa, haurem d'utilitzar el codi que acompanya el videojoc. Un cop utilitzat ja no es podrà tornar activar. Per tant, si comprem un videojoc de segona mà que tingui "Online Pass" ens veurem obligats a pagar 10€ més per aconseguir un nou codi. D'aquesta manera, Sony i Electronic Arts s'estan assegurant que rebran diners de la venda de segona mà. Per tant, alerta amb la compra de videojocs de segona mà perquè el preu pot augmentar en 10€ si voleu gaudir de la modalitat de joc en línia. I vosaltres, esteu a favor o en contra del passi en línia? Comenta-ho

stats