Blogs 01/03/2011

Michael Jackson i els videojocs

4 min

Una part del món segueix pendent de la vida i la mort d'en Michael Jackson, de tant en tant es parla de les causes de la seva mort, de l'autòpsia, del seu doctor personal i de la herència. A través d'aquesta entrada al bloc, voldria fer-li un petit homenatge amb un tema que el gran públic no acostuma a conèixer, la relació d’en Michael Jackson amb els videojocs.

L'any 1988, Michael Jackson va participar en una pel·lícula de nom "Moonwalker". Aquesta pel·lícula dels directors Jerry Kramer, Jim Blashfield i Colin Chilvers no tenia una història conjunta, sinó que eren tot un seguit de vídeos curts basats en la vida d'en Michael Jackson, juntament amb vídeos musicals creats per a la ocasió. La pel·lícula es va estrenar l'any 1988, amb la sortida del disc "Bad" i ja es van vendre en format vídeo a inicis del 1989, quan en Michael Jackson ja acabava la seva gira mundial.

Al mateix any 1989, una empresa anomenada Emerald Software va desenvolupar un videojoc de la pel·lícula per Spectrum, Commodore 64, MSX, MSDos, Amiga i Amstrad CPC amb gràfics en blanc i negre i orientat als puzles.

Un any després, Sega, amb l’ajuda del mateix Michael Jackson, va desenvolupar el joc Moonwalker per màquines recreatives, que va aconseguir un bon èxit. Cal puntualitzar que el joc de recreativa comptava amb vista isomètrica i la opció de jugar fins a tres jugadors. Aquell mateix any, Sega va publicar una versió diferent per MegaDrive (Genesis), Master System i Game Gear amb vista lateral i per un sol jugador, en aquest joc l'aventura consistia en salvar a uns nens segrestats mentre lluitàvem i avànçavem nivells llançant el barret com a atac bàsic, entre d’altres moviments característics d’en Michael Jackson.

Versió Megadrive:

Versió recreativa:

Després de crear el videojoc “MoonWalker”, Sega i Michael Jackson van establir una bona relació tot i que no està clar si només era per interessos comercials, o si Michael Jackson era fan dels videojocs de Sega i més concretament d’en Sonic.

D'aquesta relació se'n desprèn un rumor que portava força anys circulant per la xarxa, qui era el compositor de la música de Sonic 3? La va composar Michael Jackson? Només hi va col·laborar? O es van inspirar en la seva música? Hi ha força comparatives per Internet que demostren les estranyes coincidències entre la banda sonora de Sonic 3 i les cançons més conegudes del Rei del Pop. Com a exemple, la cançó dels crèdits de Sonic 3 comparada amb la cançó "Stranger in Moscow".

O la cançó de Sonic 3 d'“IceCap Zone 2” amb “Smooth Criminal”.

Finalment, aquest rumor es va acabar confirmant després de la seva mort, quan a la revista Black & White, la oficial d'en Michael Jackson en francès, va realitzar una entrevista a Brad Buxer, un col·laborador habitual del músic, que va afirmar que en Michael l'havia trucat per col·laborar amb ell en la banda sonora del joc, però que finalment aquest no havia aparegut als crèdits finals perquè no n'havia quedat satisfet amb la qualitat final dels sons que reproduïen els 16 bits de la MegaDrive.

La seva relació amb Sega no acaba amb la col·laboració a la banda sonora de Sonic 3, sinó que sobre l'any 2002, va demanar expressament aparèixer en un videojoc, l'Space Channel 5 per PlayStation 2. En aquest joc musical desenvolupat per United Game Artist i distribuït per Sega, s'havien de realitzar un seguit de combinacions que ens servirien per marcar els passos de la música, alhora que utilitzàvem els passos per lluitar contra uns alienígenes que havien envaït el planeta.

El 22 de juny del 2009 (tres dies abans de la seva mort) saltava el rumor que Michael Jackson podria donar el salt altre cop a un videojoc, aquest cop desenvolupat per MJJ Productions (la seva pròpia marca) i per a les plataformes PlayStation 2, PlayStation 3 i Nintendo Wii. Aquest videojoc estava previst que sortís a finals del 2009 tot i que no se'n coneixien més dades, ni tant sols si era d’aventures o musical.

Ja després de la seva mort, concretament el dia 29 de Juny del 2009, Sega va fer referència del succés en unes declaracions a MTV.

"Aquí a Sega estem molt tristos amb la mort d'en Michael Jackson, va ser una autèntica llegenda de la música on les seves cançons ens han acompanyat en algun moment de les nostres vides. Estem molt orgullosos d'haver treballat amb ell i d'haver inclòs la seva música a alguns dels nostres jocs més recordats, i estem segurs que aquest artista seguirà vivint a través de la seva increïble obra. No tenim cap dubte que les futures generacions seguiran fent el Moonwalk amb els seus grans èxits".

Després de tot plegat, encara se'n va anunciar un altre de videojoc, i aquest cop si que va veure la llum a mans d'Ubisoft. Va ser anunciat el 14 de juny del 2010, durant l'E3 d'aquell any, i amb una posada en escena força espectacular on una serie de ballarins que seguien el ritme de "Beat it", realitzaven moviments força més coordinats dels que faríem nosaltres més endavant amb la sortida del joc. El resultat d'aquesta aventura van ser més de dos milions de vendes arreu del món.

Per acabar l'article dedicat a la relació d'en Michael Jackson amb els videojocs, cal comentar que el Rei del Pop també era conegut per les seves excentricitats, i en aquesta ocasió... per comprar qualsevol cosa que li agradés. Aquest fet entre d'altres, va fer que tingués molts deutes, però tota la seva fortuna la conservava en forma de patrimoni. Per netejar la seva economia, mesos abans de la seva mort va engegar una subhasta de part dels objectes de la seva propietat. Si voleu veure el catàleg que fa referència als objectes esmentats (hi ha més de dues-centes pàgines només en aquest catàleg), cal que visiteu aquest enllaç. Val la pena donar-hi un cop d'ull tot escoltant les cançons que a molts ens han anat acompanyant durant la nostra vida.

Comenta-ho al fòrum.

stats