Blogs 19/10/2011

#VolemVideojocsEnCatalà – Crear, modificar i compartir

2 min

No puc estar més d’acord amb els companys que han escrit prèviament sobre la sortida al mercat del videojoc "Les aventures de Tintín - El Secret de l'Unicorn" en català. Però personalment vull aprofitar una frase del text del Raul on desprès de plantejar l’enorme dificultat de trobar jocs en català ja siguin doblats o traduïts, es preguntava quan canviaria el panorama, amb la reflexió final: “Segurament depèn de nosaltres…”.

Podem piular tot el que vulguem o comprar un joc concret que aposti pel català, però aquest “depèn de nosaltres” pot anar molt més enllà. Fent una ullada a Internet trobem que no existeix una base de dades per senzilla que sigui amb un llistat de jocs traduïts al català. Hi ha alguna traducció d’algun joc antic, les típiques modificacions per incloure la selecció catalana als jocs de futbol, una campanya de Left 4 Dead 2 ambientada a Barcelona, però també m’he trobat usuaris que fa uns anys varen intentar fer alguna aportació de manera infructuosa.

Entenc que és frustrant sacrificar temps lliure pel plaer de veure el teu videojoc favorit en la teva llengua, i haver de deixar-ho per circumstàncies imprevistes. Però vivim a l’era d’Internet, on podem crear, modificar i sobretot compartir. És important aquest últim verb, perquè no es limita només a enviar paquets de dades d’un ordinador a un altre per gaudir del treball d’altres internautes, hem d’anar més enllà. Compartir opinions, compartir experiències i compartir projectes. Quan un usuari abandoni una traducció seria fantàstic crear un punt de trobada on un altre pugui agafar el testimoni i portar-lo a bon port, o començar projectes a petita escala on treballi un grup reduït de persones... Qui sap fins on podríem arribar si treballem tots plegats!!!

Cada dia creix el nombre de gent qualificada, de mitjans de premsa i radio, de plataformes per a la difusió de la llengua a les quals hem de convèncer de que els videojocs són el mitjà perfecte per aquest objectiu, i molta MOLTA gent amb ganes de treballar per veure més jocs en català. En Raul té raó. Ara més que mai depèn de nosaltres.

D'entrada, una piulada massiva demà dijous dia 20 de 10:00 a 11:00 ens servirà per unir molts usuaris amb un mateix objectiu: #VolemVideojocsEnCatalà

stats