Blogs 29/03/2012

La pantalla del nou iPad

2 min

Molt s'ha parlat aquestes darreres setmanes de la nova pantalla del nou iPad, anomenada Retina Display comercialment com la del seu germà telefònic, l'iPhone. Ahir vaig tenir la oportunitat de tastar-la en primera persona i tot i que encara no he tingut temps d'aprofundir en les bondats de l'aparell sí que m'agradaria avançar-vos les sensacions que transmet aquesta pantalla.

Havia llegit, vist i escoltat a molts llocs les suposades bondats d'aquesta Retina Display en el nou iPad. Havia vist fotos capturades de pantalla i vídeos de videojocs però creieu-me quan us dic que val la pena veure-la per a entendre el grau de definició que té. Val a dir que depèn molt de l'ús que li donis a l'aparell ja que en moltes situacions la diferència serà imperceptible amb la d'altres dispositius similars, i hi ha casos com els dels videojocs on la millora, un cop adaptades les aplicacions, hauria de ser evident, però on a mi em va sorprendre va ser al llegir.

Llegint llibres electrònics es nota la millora, sobretot si amplies molt la lletra, però en mides de lletra habituals la diferència és mínima, almenys per a mi. Però navegant per la xarxa, especialment per diaris i llocs on hi ha molt contingut maquetat a vàries columnes, la diferència és espectacular. La qualitat de les lletres en mides petites deixa bocabadat, realment sembla paper escrit. La lletra es presenta tan bé que es pot llegir en mides de lletra que en altres dispositius és impossible (o molt incòmode). Us recomano que si podeu feu la prova, crec que quedareu tan sorpresos com jo.

Aquesta demostració de Safari al nou iPad mostra el camí del que es pot aconseguir amb aquesta pantalla si les aplicacions en fan un bon ús i aprofiten les seves característiques. Videojocs, fotografies i vídeos, per posar tres exemples, haurien de beneficiar-se molt d'aquest aspecte, i de mica en mica més aplicacions de tercers esperem que adaptin les seves aplicacions per a aprofitar-ho. Però que ho facin bé, arribant on han d'arribar, no només fent quatre retocs ràpids per a poder dir que estan adaptades. Apple els mostra el camí amb aplicacions com Safari, només cal que el segueixin.

Ben aviat tindreu informació molt més detallada d'aquest nou aparell d'Apple aquí, a Ara VaDeJocs.

stats