Blogs 16/04/2013

Visitant el Saló Internacional del Còmic 2013

5 min

Visitar el Saló Internacional del Còmic de Barcelona, un dels més importants d’Europa, és una tradició i un dels esdeveniments que es marquen al calendari cada any. Aquest 2013 s’ha celebrat la 31ena edició i ho ha fet al que des de fa ja uns anys és el lloc de referència d’aquest acte, el pavelló 8 de la Fira de Barcelona.

El Saló del Còmic es podria dividir en seccions ben diferenciades. Per una banda estan les exposicions, on cada any es destaca un tema en concret i s’ofereix al visitant molta informació al respecte, amb elements de molt interès i molt destacats. Aquest any el tema escollit era el Far West i la col·lecció d’original mostrats a la exposició era digne d’admirar.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Sempre hi ha exposicions dedicades als còmics més generalistes, com els de superherois. En aquesta ocasió la organització havia preparat una dedicada als 75 anys de Superman i una altra a l’enfrontament que han viscut darrerament els X-Men i els Avengers, de les quals us hem parlat més en detall aquí.

També s’hi podia trobar una exposició dedicada al tema estrella de la societat els darrers anys: les retallades. Aquesta realitat ha quedat plasmada al món del còmic a través de diferents mitjans, des de satírics fins a polítics, i podíem veure molts exemples.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Una característica dels membres de la generació que actualment està en edat de tenir fills és que són els primers que, un cop s’han fet adults, han continuat amb la seva afició als còmics. Abans els còmics es consideraven productes per a infants i adolescents però avui en dia ja no és així. Conscients d’aquesta nova realitat la organització es preocupa de proporcionar espais on els més menuts s’ho passin bé, de forma que vulguin acompanyar als seus pares al saló i així facilitar l’assistència d’aquests a l’esdeveniment. I, de pas, anar generant nous aficionats entre els més petits.

Els còmics, com no podia ser d’una altra manera, segueixen sent els grans protagonistes del saló.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Tot i que no són els únics protagonistes, ja que des de fa anys comparteixen espai amb videojocs, presentacions de cinema i associacions com les dedicades a Star Wars.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

De tant en tant es troben exemples de com aquests temes es barregen cada vegada més, com en aquesta sèrie de còmics basada en l’univers dels populars videojocs Assassin’s Creed.

El món del còmic no és només la compra i venda de material, sinó que una part clau és la creació. Al saló es pot assistir a classes magistrals i a cursos introductoris en l’art de la historieta que són molt interessants i que difícilment es troben a altres llocs públics.

I com no, les signatures i dedicatòries d’artistes consagrats. Aquí teniu Adam Hughes en plena feina.

Tampoc falten els visitants disfressats, alguns amb més gràcia que d’altres. Aquesta parella de personatges de l’univers de Warhammer 40.000 era realment espectacular.

En resum, un gran Saló Internacional del Còmic que compleix, com cada any, malgrat les dificultats que vivim actualment.

stats