Blogs 10/09/2012

Videojocs de navegador

2 min

És una evidència que el món dels videojocs ha canviat ostensiblement els darrers anys. El que fins fa no gaire era un mercat que pivotava pràcticament en exclusiva al voltant dels ordinadors personals i les videoconsoles, ja fossin portàtils o no, ha esdevingut un entorn molt heterogeni on plataformes totalment nouvingudes han esgarrapat un pedaç important del negoci. A Ara VaDeJocs en general, i a aquest blog en particular, parlem sovint dels mòbils i les tauletes com a dispositiu de joc degut a la irrupció que han suposat en aquest sector i del sotrac que han provocat a indústria que no havia previst per on els venia el cop i està trigant a reaccionar.

Però no són només els mòbils i les tauletes les que han transformat el panorama dels videojocs tal i com els coneixíem. Els navegadors web d’avui en dia poc tenen en comú amb aquells primers companys que ens facilitaven la navegació per una xarxa molt menys rica del que tenim ara. Avui en dia un navegador és, gràcies a les complexes tecnologies que és capaç d’interpretar, una plataforma sòlida on executar diferents tipus d’aplicacions de forma aïllada i efectiva. Unida a aquesta millora en els navegadors ha arribat una millora substancial en la capacitat de les xarxes que ens connecten al món digital, el que permet descarregar i fer streaming de continguts molt més complexes i rics.

Aquesta evolució en les capacitats tecnològiques no ha passat inadvertida per als desenvolupadors de videojocs i ha generat productes d’una qualitat fins fa poc impensable a aquesta plataforma. Els videojocs més jugats avui en dia, i amb molta diferència, són els videojocs per a navegadors web, tot i la falta de presència als mitjans especialitzats que pateixen. La clau de l’èxit està essent presentar productes de qualitat a una plataforma que tothom té (els navegadors) i en modalitat gratuïta, obtenint els seus guanys gràcies a models com el de la publicitat o els micropagaments. Aquesta facilitat d’accés (navegador + gratuïtat) fa que una important part de població que potser mai s’havia plantejat comprar una videoconsola entri al món dels videojocs i descobreixi que els agraden, i aquesta gran massa de clients és el que els fa profitosos.

Empreses com browsergames.es ofereixen a dia d’avui multitud de jocs de molts gèneres diferents que es poden gaudir de forma gratuïta directament als vostres navegadors, com per exemple el Drakensang, un èpic MMORPG que us permet gaudir d’una experiència propera a altres propostes de pagament que tots tenim en ment i que gaudeixen de fama i reconeixement mundial. Us convido a que feu una ullada a l’ampli catàleg que podem gaudir a només un clic de distància, és un món que m’ha sorprès gratament.

Molt temps ha passat des d’aquells primers jocs en línia conversacionals i el nombre i la qualitat dels jocs ha crescut de forma espectacular.I, com passa amb els mòbils i les tauletes, és un sector que no para de créixer i que suposarà en no gaire temps una amenaça molt real per als actors tradicionals que avui dominen el mercat. Seguirem atents...

stats