Blogs 25/07/2011

Videoconsoles i estiu: una de pantalles!

2 min

Arriba l’estiu i amb ell els dies de platja o piscina. Són dies de banys, llegir i gaudir de les nostres videoconsoles. És en aquest període on la majoria de nosaltres donem més ús a les petites de la família, les portàtils, que aquest any segurament es veuran acompanyades dels diferents mòbils i tablets que poc a poc van convertint-se en una alternativa vàlida per a gaudir de la nostra afició.

Però amb l’arribada de l’estiu torna cada any un problema característic i al que no s’ha donat solució encara: no es veuen les pantalles. És arribar el primer dia de platja, estirar-se relaxadament al sol, treure la videoconsola de la bossa i... no es veu res. És del tot impossible poder jugar amb qualsevol d’aquests dispositius a ple sol, ja sigui una PSP de l’any de la castanya o una novíssima 3DS. I si intenteu llegir un còmic a una tablet el resultat és el mateix.

A mi personalment em costa d’entendre com la tecnologia d’aquests aparells pot avançar tant i tan ràpid i en canvi seguim sense poder fer una partideta a ple sol a l’estiu. El pitjor és que el problema no afecta només algun dispositiu en concret sinó que els afecta a tots, i a més sembla que no es detecta llum al final del túnel. Videoconsoles noves i velles, telèfons mòbils de darrera generació i tablets pateixen aquest problema per igual.

Si us hi heu fixat haureu notat que alguna de les pantalles més modernes, les que porten per exemple els terminals mòbils més potents, encara es veuen menys que algunes de més antigues. I si sou dels afortunats que tenen una pantalla 3D al vostre aparell haureu notat que l’efecte és encara més devastador. Sembla que, en aquest sentit, anem a pitjor.

És possible que la tecnologia i qualitat de les pantalles pugui millorar tant com està fent en l’actualitat però sigui a canvi de no guanyar en visibilitat a ple sol? És una cosa conseqüència de l’altre? O és que simplement no s’han proposat fins ara millorar aquest aspecte que tant emprenya als consumidors?

Comenta-ho al fòrum.

stats