Blogs 10/03/2016

Toshiba TransferJet i FlashAir, afegeix comunicació sense fils als teus dispositius

3 min
Toshiba TransferJet i FlashAir, afegeix comunicació sense fils als teus dispositius

Al darrer IFA de Berlín vam poder provar la gamma de productes TransferJet de Toshiba. No us n’havíem parlat fins ara pel fet que no està disponible a casa nostra, però com que ja és fàcilment adquirible a botigues en línia de molt a prop, hem cregut adient parlar-vos-en. La tecnologia TransferJet ve a cobrir una necessitat cada cop més important en la nostra realitat, envoltats constantment de dispositius poc compatibles entre si: la transmissió d’informació entre ells. Mitjançant uns petits connectors, que introduïm als aparells que volem que transmetin fitxers entre ells, aquesta tecnologia permet compartir la nostra informació entre els diferents dispositius. Està disponible per iPhone, iPad (amb connector lightning en ambdós casos), Android (amb connector MicroUSB), Ordinador (connector USB) i qualsevol dispositiu amb capacitat per introduir-hi una targeta SD (com una càmera, per posar un exemple), de manera que podem transmetre dades entre qualsevol d’aquests aparells entre si.

La connexió es realitza de forma segura, i, a més a més, té un rang de només uns quants centímetres, de forma que és altament improbable que algú pugui estar dins de l’àrea de funcionament dels nostres aparells. Només cal apropar els dos aparells i la connexió es realitza de forma automàtica. La connexió és d’alta velocitat, de 560 Mbps, de manera que podem transmetre 1 GB en una mica més de 20 segons aproximadament, segons la mateixa Toshiba. Per operar amb terminals mòbils Android i iOS haurem de descarregar les respectives apps a Google Play i a l’App Store. Com dèiem, no es pot trobar a les botigues de casa nostra, però els trobareu, per posar dos exemples propers, a Amazon UK i a Amazon France.

Per una altra banda, també hem tingut l’oportunitat de provar la FlashAir, una targeta SD amb connectivitat sense fils integrada. La targeta estableix una xarxa Wi-Fi 802.11 b/g/n pròpia, a la qual ens podem connectar amb qualsevol dispositiu que tingui la possibilitat d’accedir a xarxes WiFi. Un cop connectats a la xarxa de la targeta, i fent gala d’una funcionalitat senzilla i útil, qualsevol petició que fem amb un navegador web a l’adreça http://flashair/ serà redirigida al servidor web que incorpora la mateixa SD, que ofereix una interfície d’accés a tots els continguts emmagatzemats a la memòria flash. Així podrem navegar, copiar, esborrar i, en definitiva, interactuar amb els continguts presents al dispositiu de Toshiba, siguin fotos, vídeos o el que sigui.

El model que hem provat nosaltres és el de 32 GB i Class10. Si la vostra càmera no disposa de WiFi per si mateixa, i no voleu seguir carregant cables, aquesta FlashAir de Toshiba no us defraudarà. A més a més, no només permet connectar-se pel navegador web de l’ordinador, mòbil o tauleta, sinó que podem trobar apps a Google Play i l’App Store per accedir als continguts de la targeta de forma més còmoda i àgil. Un cop connectats a la xarxa de la FlashAir també podrem connectar aquesta xarxa a qualsevol WiFi que estigui present a la zona, i passar a funcionar, a més a més de les seves funcionalitats ja descrites, com a router, i així permetre que els dispositius connectats a ella accedeixin també a internet a la vegada, sense necessitat de canviar de xarxa.

En definitiva, una mena de router WiFi integrat a una targeta SD estàndard que ens aportarà una sèrie de capacitats que, sincerament, no ens esperàvem en un dispositiu així. Es tracta d’un producte que ve a cobrir una necessitat real i que, no només la cobreix, sinó que ofereix funcionalitats molt més enllà del que inicialment semblava. Ens sembla un gran encert per part de Toshiba, i a un preu gens exagerat. A Amazon, per exemple, podem trobar el model que hem provat (de 32 GB) per 30 €, la de 16 GB per 22 €, i la de 8 GB per 20 €, totes de tipus Class10.

stats