Blogs 31/03/2011

Sortida del Sony Ericsson Xperia Play

3 min

Demà divendres 1 d’abril surt a la venda el Sony Ericsson Xperia Play, el telèfon mòbil conegut inicialment com a PlayStation Phone. Després de rumors, vídeos filtrats, especificacions deduïdes i la seva presentació oficial a Barcelona en el marc del darrer Mobile World Congress per fi arriba a les botigues de casa nostra la combinació de telèfon i consola de videojocs creada per Sony.

Nosaltres el tenim des d’ahir tal i com us vam avançar a Twitter, i aquí us faré un resum dels jocs que aquest terminal porta instal·lats de sèrie per tal que sapigueu què ofereix de sortida des del punt de vista dels videojocs. Com a telèfon mòbil no l’analitzarem, però us podem dir que es tracta d’un terminal Android molt potent, i tot i que n’hi ha alguns que ho són més, que compleix amb escreix les expectatives més punteres d’un telèfon mòbil de darrera generació.

El Sony Ericsson Xperia Play és el primer dispositiu PlayStation Certified, el segell atorgat per Sony als terminals preparats per a executar els jocs que es desenvolupin optimitzats per aquest segell. De sèrie l'aparell porta quatre d’aquests jocs instal·lats i un cinquè es pot descarregar gratuïtament. A més porta un joc clàssic de PlayStation i un clàssic atemporal. No hem tingut temps d’analitzar-los a fons però si que us en podem fer un petit avanç.

Bruce Lee Dragon Warrior Un joc clàssic de lluita amb diferents modes de joc que acaben implicant duels entre dos personatges amb característiques pròpies. És divertit, directe i destaca en el seu apartat gràfic. A més el joc és producte de Digital Legends, empresa de videojocs ubicada al cor de Barcelona.

FIFA 10 No cal fer gaires comentaris d’aquest joc. Un dels grans dominadors dels videojocs de futbol en la seva versió mòbil.

Star Battalion Joc de combats amb diferents tipus de naus, tant espacials com atmosfèriques, de clara inspiració en Star Wars. Es pot jugar tant des de controls tàctils a la pantalla com amb els controls físics que caracteritzen l’Xperia Play, i fins i tot es pot pilotar amb l’acceleròmetre.

The SIMS 3 Un altre clàssic que no necessita presentació. La versió mòbil d’aquesta saga de jocs que té un aspecte sensacional. Asphalt 6: Adrenaline El cinquè joc inclòs, tot i que s’ha de descarregar de la xarxa (sense cost) és la sisena entrega d’una de les sagues de conducció més establertes al món dels videojocs per a mòbils.

Crash Bandicoot Aquest és el joc clàssic inclòs al PlayStation Pocket, en una adaptació pràcticament perfecta de l’original de la primera PlayStation. Tota la diversió d’aquest clàssic a les nostres mans.

Tetris I finalment aquest és el clàssic entre clàssics que podem trobar al nostre Xperia Play. El joc de sempre jugat a la pantalla tàctil.

Un altre tema molt important per a quelasevol dispositiu nou és el catàleg de sortida. Segons hem pogut veure als diferents repositoris de jocs disponibles des del terminal la sel·lecció inicial és prou bona.

Dins de la pròpia aplicació Xperia Play trobem uns 30 jocs preparats especialment per aquest dispositiu, entre d’altres Assassin’s Creed: Altair’s Chronicles HD, Spider-Man: Total Mayhem HD, Guitar Hero 6, James Cameron’s Avatar HD, Zenonia 1 i 2, Splinter Conviction HD o Real Football 2011 HD. També hi ha uns 40 jocs al Market d’Android etiquetats com “Xperia Play optimized” als quals s’accedeix fàcilment des d’una icona de la mateixa aplicació.

Dins la secció PlayStation Pocket trobem jocs de PlayStation com Syphon Filter o MediEvil, i és aquí on aniran apareixent els grans clàssics adaptats a l'Xperia Play. Òbviament la resta de jocs disponibles per a dispositius Android en general també estan disponibles per a aquest telèfon.

Encara no ha sortit cap joc exclusiu per al dispositiu, el primer serà l’esperat BackStab de GameLoft, que estarà disponible per Xperia Play un mes abans que per a la resta de plataformes.

stats