Blogs 27/12/2011

OnLive als Xperia Play: l'empenta definitiva?

3 min

Fa pocs dies rebíem la noticia que OnLive, el sistema de jocs basat en el núvol que aspira a competir de tu a tu amb les grans companyies de videoconsoles com Sony, Nintendo o Microsoft, ha publicat una aplicació nativa per als telèfons Sony Ericsson Xperia Play que aprofita completament els comandaments físics integrats a l’aparell. Serà l’impuls que necessitava aquest telèfon per a assolir el seu objectiu de convertir-se en una alternativa a les videoconsoles tradicionals?

OnLive és una plataforma de videojocs que vol rivalitzar amb Playstation 3 i Xbox 360 (i en el futur amb les seves successores) oferint un catàleg de jocs similars (en el cas dels multiplataforma, els mateixos). OnLive ho enfoca però al contrari que les companyies tradicionals: en lloc de fer comprar al client un aparell potent que executi de forma local el videojoc el que OnLive proporciona és una infraestructura de servidors on s’executa el joc de forma remota. D’aquesta forma l’aparell que necessiten els usuaris a casa seva és molt menys potent, i permet per altra banda emprar aparells ja existents com a clients d’aquesta experiència. Per tant, un PC normalet o qualsevol aparell amb arquitectura similar és potencialment una videoconsola de darrera generació, sempre i quan estigui permanentment connectat a internet mentre juguem.

L’Xperia Play és el telèfon intel·ligent llançat al mercat per a convertir-se en l’híbrid definitiu entre telèfon i videoconsola. Tot i partir d’una idea i un disseny molt encertats el pas dels mesos i l’escassetat de jocs a la botiga Playstation han fet trontollar aquesta aposta de Sony Ericsson. No entenc ben bé el perquè d’aquesta escassetat de jocs durant aquest més de mig any que ja porta al mercat però la realitat és que finalment ha rebut grans jocs d’Android, que també estan en general disponibles a altres telèfons, però cap a la botiga Playstation que es va estrenar amb aquest aparell (tot i anuncis destacats com aquest que a dia d’avui encara no s’han executat).

L’arribada per tant d’OnLive als Xperia Play pot ser un punt d’inflexió per al terminal. OnLive ja disposava d’aplicació per a dispositius iOS i Android però per a poder gaudir dels jocs s’havia de fer o bé a través del comandament oficial o mitjançant botons virtuals a la pantalla (que no oferien una experiència de joc tan rica). L’Xperia Play es caracteritza per a portar un complet joc de comandaments físics integrats al terminal, i la nova aplicació d’OnLive per a Xperia Play els aprofita.

Per tant, ara podrem gaudir al nostre Xperia Play de jocs com Deus Ex, Saints Row: The Third, Assassin’s Creed Revelations, Batman: Arkham City, Dirt 3 i tots els altres disponibles a la plataforma OnLive, i fent servir els seus comandaments físics. Això eleva, de cop, l’Xperia Play a la categoria de videoconsola de darrera generació, fent un salt de qualitat brutal. És cert que serà necessari estar connectat sempre a internet (ja que el múscul de computació d’OnLive està als seus servidors, no al teu aparell), però les possibilitats que s’obren són molt grans.

De moment només està disponible per a USA i UK però a Ara Vadejocs estem intentant aconseguir provar-lo i dur-vos unes impressions de primera mà, de forma que puguem constatar si tot és tan bonic com sembla sobre el paper.

Tan aviat ho puguem fer ho veureu publicat a la secció corresponent.

Comenta-ho al fòrum.

stats