Blogs 12/05/2015

Jawbone Era, un excel·lent auricular Bluetooth

2 min

Com sabeu els que passeu sovint per aquí, una de les dèries d’aquest blog és intentar reduir al màxim el nombre de cables que ens envolten en el nostre dia a dia. En el cas dels telèfons intel·ligents i les tauletes, un dels candidats més obvis és el cable dels auriculars quan volem gaudir de so directament a les orelles, sigui per obtenir més qualitat sonora o per disposar de més privacitat.

Els darrers dies hem estat fent servir de forma intensiva l’auricular Bluetooth Jawbone Era, i ens ha agradat molt. Es tracta d’un auricular pensat per mantenir converses, no per escoltar música (ja que és mono orella), però hem comprovat que també és molt interessant per altres tasques, com per exemple escoltar podcasts, gràcies a la seva comoditat.

El Jawbone Era destaca com a auricular per mantenir converses telefòniques. Estem davant d’un aparell molt petit i discret, i que pesa sorprenentment poc. Aquesta lleugeresa provoca que sigui extremadament còmode de dur posat, i combinat amb una silicona que s’adapta molt bé al forat de l’orella, permet que un pràcticament s’oblidi que el duu posat. Aquest punt és molt important, ja que la majoria d’aquest tipus de dispositius acaben provocant alguna molèstia quan són portats molta estona. També sobta la qualitat de so que s’aconsegueix en entorns sorollosos, ja que el software d’eliminació del soroll ambiental funciona excepcionalment bé, cosa més sorprenent encara quan ens fixem en les reduïdes dimensions de l’aparell i la distància que hi ha entre ell i la boca de l’usuari.

La bateria no destaca per la seva durada, ja que no passa d’unes quatre hores d’ús, però la base en què es guarda l’aparell porta una segona bateria que carrega l’Era mentre està guardat, cosa que allarga notòriament la seva autonomia fins a les deu hores. Jawbone ha desenvolupat una app mòbil per iOS i Androidapp que permet certes tasques que són prou interessants, essent potser la més interessant poder configurar al nostre gust les funcions del botó de comandament de l’aparell per adequar-lo a les nostres preferències d’ús.

En definitiva, el Jawbone Era ens ha semblat un dispositiu excel·lent, que destaca en tots els apartats, tant tècnics com estètics, excepte en el de durada de la bateria. El recomanem sense cap dubte.El podeu trobar a Amazon, en diversos colors, i amb opció de comprar-lo amb o sense la base que allarga la vida de la bateria fins a deu hores.

stats