Blogs 08/05/2012

Exposició dels "New 52" de DC al Saló del Còmic

3 min

Una de les exposicions que podíem gaudir al darrer Saló Internacional del Còmic de Barcelona era la dedicada a l'anomenat New 52 de DC Comics. L'editorial nordamericana va decidir fa menys d'un any reiniciar tot el seu univers i tornar a explicar, des del començament, la història dels seus personatges.

No es tracta d'un univers paral·lel a l'oficial ni una sèrie de títols dedicats a explorar l'univers de forma independent, són les col·leccions oficials, les de sempre, que veuen alterada la seva realitat. Tot va començar amb el desenllaç de la saga Flashpoint on uns éssers misteriosos informaven que, per tal de fer front a una nova amenaça, els universos de Wildstorm, Vertigo i el clàssic de DC tornarien a ser un de sol. Això va desembocar en el final de totes les sèries i el rellançament, des del número 1, de 52 nous títols que passaven a conformar un univers DC únic on coexisteixen tots els herois.

Més enllà dels motius argumentals el que busca DC amb aquesta maniobra és atraure un nou públic que, fascinat per les incursions cinematogràfiques dels herois, vulgui endinsar-se en el món dels còmics però no ho hagi fet per la dificultat de posar-se al dia amb tot el que ha succeït a aquests personatges en tants anys d'història com tenen. Ara tot comença, una altra vegada, i per tant tothom pot sumar-se sense dificultats, tot i el risc de perdre pel camí els lectors habituals que no vegin amb bons ulls que tot el que coneixen fins aquest moment ja no existeix. Es tracta d'una arriscada maniobra empresarial que està per veure si, en vendes globals, surt bé o malament a la companyia.

En l'exposició del Saló del Còmic es podien veure originals de molts d'aquestos nous números 1 juntament amb una breu descripció de la sèrie i els seus autors. Aquí teniu algunes fotos d'aquesta exposició.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

stats