Blogs 29/08/2014

Arriba l'iPhone amb pantalla gran: una gran notícia per als aficionats als videojocs portàtils

3 min

Apple acaba d’anunciar la data de la seva propera presentació de novetats: el 9 de Setembre. Donat que tradicionalment aquesta és la franja temporal on anuncia els seus nous models de telèfon, no es fa difícil pronosticar que l’iPhone 6 veurà la llum en aquest esdeveniment. I no només l’iPhone 6, cada cop són més insistents els rumors que apunten a què per fi es presentarà l’aposta d’Apple en la gamma dels smartwatches, ja sigui amb un rellotge, amb una polsera o amb algun altre aparell que vagi als nostres canells.

Tot i l’engrescador que és de per si la presentació d’un nou producte com aquest, i de conèixer finalment quina és la visió d’Apple en aquest segment de mercat (de complir-se serà el primer producte nou que presenta l’empresa de Cupertino des de l’iPad), així com l’expectació que anualment genera la presentació del nou model d’iPhone, enguany cobra especial interès per als aficionats als videojocs portàtils.

Tradicionalment jugar a videojocs en el mòbil ha presentat dos inconvenients, un cop es va superar la disponibilitat de hardware potent: el control i la mida de la pantalla. Apple va posar remei al problema de no disposar de controladors físics estàndards a la versió actual d’iOS, la 7, i de fet avui en dia ja hi ha molts jocs (i de molta qualitat) que ofereixen la possibilitat de jugar utilitzant qualsevol dels comandaments compatibles amb l’especificació d’Apple. Aquí mateix us vam parlar d’aquest tema i d’un d’aquests controladors, el MOGA Ace Power. La llista de jocs compatibles com diem és ja molt extensa (i amb elements de moltíssima qualitat), i cada dia més jocs publiquen actualitzacions per a adaptar-se a ells. Hi ha nombroses webs a la xarxa que mantenen el llistat, aquí en teniu una d’exemple.

I així arribem a l’altre problema que encara quedava pendent al món iPhone: la mida de la pantalla. La situació actual és que la plataforma portàtil amb més jocs, tant en qualitat com en quantitat (iOS) no podia gaudir d’un telèfon amb pantalla gran. De fet, com a plataforma de videojocs, l’iPad Mini estava posicionant-se com la millor opció dintre de l’ecosistema (i de fet ho seguirà sent per a qui en disposi d’un). Però veient com la competència d’Apple (primer Android i després Windows Phone) presentaven telèfons amb pantalles de mides molt més generoses, cridava l’atenció que la plataforma amb millor catàleg de jocs no disposés d’un telèfon que en pogués treure tot el benefici.

Doncs bé, sembla que això canviarà aquest 2014. Si els rumors són certs (i en els darrers anys sempre ho han estat), Apple presentarà dos models nous d’iPhone, i els dos amb pantalla sensiblement més gran que els actuals models. De fet, un d’ells vindrà equipat amb una pantalla més gran, però l’altre tot sembla indicar que directament serà un phablet en tota regla, un telèfon amb una pantalla de mides quasi catalogable com a tauleta. I això, per als aficionats als videojocs a iOS, és una excel·lent notícia.

Esperarem a què arribi el 9 de Setembre per a poder opinar ja sobre el que s’hagi presentat, i per poder confirmar si es converteix en realitat el què es va rumorejant. Però en cas de ser així els que gaudeixen avui en dia de la seva afició juganera a dispositius iPhone tindran una raó de molt pes per a fer el salt al nou model. I els que busquin una plataforma que els faci a la vegada de telèfon intel·ligent i de videoconsola portàtil tindran en els nous iPhone una temptació molt gran.

stats