Crítica de cinema
Cultura 22/03/2013

Una bala en la cabeza

Direcció: Walter Hill. Guió: Alessandro Camon. 91 minuts. Estats Units (2013).Amb Sylvester Stallone, Jason Momoa, Christian Slater.

Toni Vall
1 min

Permeteu-me confessar que dins l'ADN cinèfil hi guardo una estimació particular pel cinema de Walter Hill dels anys 70 i 80. El seu treball dels gèneres, tant d'acció - Traición sin límite , The warriors - com el western - Forajidos de leyenda -, mai va emmascarar una punxeguda mirada sobre el comportament humà, la immoralitat i la violència com a expressió particular i col·lectiva de la por. Una mica més pel broc gros s'expressa Hill a Una bala en la cabeza , la tornada a la direcció deu anys després del seu últim film.

Amb una trama no especialment elegant -i també un pèl confusa- però fidel a un robustíssim sentit de la narració fílmica, ens explica la història d'un personatge incomprensible, un assassí a sou atrapat entre dos mons, que utilitza la moralitat com més li convé. Un Stallone ja definitivament mancat de tota expressivitat facial s'entrega a una d'aquelles festes de la patacada que tant li esqueien antany. No és un dels millors films de Hill però s'agraeix que sigui fidel a ell mateix i fugi de l'evidència, del maniqueisme, dels personatges d'una sola cara.

stats