CARA A CARA
Cultura 28/06/2013

Víctor Bocanegra entrevista Arnau Obiols

Víctor Bocanegra ha enregistrat 'Cançons de l'Akídelara' (2013) amb l'ajuda del seu nebot Arnau Obiols. Com que són de generacions tan diferents (l'un cultiva la poesia i la traducció i l'altre punxa al Sónar), els demanem que s'ho expliquin

2 min

V.B. |Què et consideres? Músic? DJ? Promotor? Musicòleg?

A.O. |Suposo que abans que res sóc un melòman, i des de ben petit m'ha interessat qualsevol activitat relacionada amb la música. Ara mateix és complicat per a un músic viure exclusivament de vendre discos i fer concerts. De moment fer de DJ és el meu principal mitjà de vida. D'això de musicòleg ja en parlarem el dia que acabi la carrera....

Com és que toques amb el teu oncle?

Deixant de banda el vincle familiar, el projecte em sembla prou interessant, penso que és necessària una figura com Víctor Bocanegra, que ofereixi música en català diferent de la que impera al panorama actual.

Acabes de punxar al Sónar i has tocat amb grups com Television Personalities. Quin és el teu pròxim projecte?

Estic component la banda sonora d'un curtmetratge i preparant temes en solitari. Amb Stand Up Against Heart Crime també estem treballant en material nou. D'altra banda, continuo encarregant-me de Copacabana, una nit mensual al Cabaret Berlin, i ara justament celebrem el primer aniversari.

Per què és tan difícil vendre cançons que no siguin música de consum?

Per començar hi ha una sobreoferta que el públic no pot absorbir i encara que facis música popular ningú et pot assegurar que tinguis cap repercussió. Dissortadament, depèn de molts elements que tenen poc a veure amb la música, i el que segurament és un factor determinant és l'estat poc saludable dels mitjans de comunicació i de les institucions culturals.

Què consideres més important, la creació, la coherència estilística, la promoció?

Potser peco de naïf, però d'entrada et diria que el que és més important és la cançó. Si el tema és bo i sincer, vestir-lo i vendre'l serà menys complicat.

Què esperes de la teva col·laboració amb mi? Què creus que has aportat al projecte?

Espero poder fer molts concerts plegats i que la gent escolti el disc, principalment. M'imagino que el fet que pertanyem a generacions i tinguem bagatges diferents és enriquidor a l'hora de treballar junts.

¿Penses que les Cançons de l'Akídelara

Crec que poden agradar a molta gent. Potser el disc està més enfocat a un públic més madur -no m'imagino adolescents escoltant-lo a l'iPod-, però és un recull de bones cançons amb lletres cuidades i amb referències a diversos gèneres, cosa que potser el fa més accessible.

stats