CRÍTICA DE CINEMA
Cultura 12/04/2013

Tipos legales

** Direcció: Fisher Stevens. Guió: Noah Haidle. 95 minuts. Estats Units (2012).Amb Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin.

Toni Vall
1 min

Les històries de vells rockers, de gats escaldats que es resisteixen a desaparèixer d'aquest món ( Space cowboys , Corazón rebelde i similars), són perilloses -no els costa gens ni mica ser paternalistes i bavoses- però els tinc una especial estimació, una debilitat que té a veure amb l'intangible de la supervivència, amb el que John Huston anomenava "èpica del fracàs". Tipos legales és una d'aquestes pel·lícules, però, en aquest cas, la meva estimació és tirant a escassa.

Fisher Stevens -el protagonista de Cortocircuito - ha dirigit aquesta discreta faula sobre tres encantadors malfactors de pa sucat amb oli incapaços de redimir els seus excessos de joventut. El suposat ganxo del film són els tres protagonistes: Al Pacino, Christopher Walken i Alan Arkin i el seu carisma perenne. Més enllà d'ells no hi ha gran cosa més. Stevens desaprofita les potencialitats de la seva química amb un guió que no pot ser més anèmic i el traç d'uns personatges que acaben resultant un pèl penosos. Si tens tres actors així a la teva disposició el mínim que pots fer és aprofitar-los, fer-los brillar. I no.

stats