Rebobinem
Cultura 14/06/2013

Sons de l'espai exterior

Si el primer Sónar s'hagués celebrat fa més de 30 o 40 anys, quins instruments s'haurien utilitzat per fer música avançada?

Olga àbalos
1 min

EL TECLAT MOOG

Creat cap al 1963 per Robert Moog, el sintetitzador podia produir una quantitat infinita de sons, alguns d'inquietants. Wendy Carlos va utilitzar-lo per a la música de La taronja mecànica.

EL PEDAL FUZZ

El rock no hauria existit sense el guany de volum. Ni la guitarra de Jimi Hendrix seria la mateixa sense aquesta distorsió creada el 1962, que embrutava i trencava el so de manera extrema.

SPACE ECHO

¿Potser la prehistòria del loop ? Des del 1973 el seu efecte d'eco imprevisible aconsegueix que qualsevol so sembli que vingui del més enllà. Grups com Radiohead l'utilitzen habitualment.

EL ROLAND ALPHA JUNO

Els 80 van ser anys foscos. Els primers sintetitzadors digitals que incorporaven presets semblaven inofensius però van donar lloc a estils de música com el techno-pop o el bakalao.

EL THEREMIN

Era el més semblant a la Wii que hi havia el 1919, quan Lev Termen va inventar aquest curiós instrument pensat per a la música clàssica que va acabar sent el so de la ciència-ficció als anys 50.

stats