PANTALLES
Cultura 15/03/2013

Perles de mitja temporada

Assassins refinats i espies són les apostes de la ficció televisiva als Estats Units

Eulàlia Iglesias
2 min
Midseason

Les cadenes nord-americanes reserven les grans estrenes per a la tardor, l'inici de la temporada televisiva. Però cada cop més sovint, el primer quadrimestre de l'any (la midseason ) també s'utilitza per presentar nous títols o reajustar la programació. A mitja temporada ens han arribat sèries que ja hem comentat en aquestes pàgines, com House of Cards i la segona entrega de Girls . A continuació, les més sonades.

'THE AMERICANS'

Estats Units, principis dels anys vuitanta. Ronald Reagan acaba d'arribar al poder i, encara en plena Guerra Freda, endureix les mesures contraespionatge. L'Elizabeth (la Keri Russell de Felicity ) i el Phillip viuen amb els seus dos fills en un típic barri residencial duent una típica vida nord-americana. Ningú, ni tan sols els nens, sap que treballen per al KGB. Fins que a la casa del costat s'hi trasllada un agent de l'FBI. A més de mantenir aquesta doble vida, la parella lluita amb un altre conflicte: el Phillip sent la temptació d'entregar-se a l'estil de vida ianqui, mentre que ella es manté ferma en la seva missió. Aquest equilibri entre el drama i el thriller d'espionatge és el principal atractiu de The Americans , creació d'un antic membre de la CIA, Joe Weisberg, per al canal FX. Malgrat ser una de les sèries més ben rebudes de la midseason , ara com ara no té data d'estrena a casa nostra.

'HANNIBAL'

Després que el cinema explotés al màxim la figura d'Hannibal Lecter, el personatge encarnat per Anthony Hopkins a El silenci dels anyells es trasllada a la televisió. Aquesta sèrie procedimental amb caníbal se situa als anys anteriors a El dragó vermell , la primera novel·la de Thomas Harris amb Lecter com a protagonista, per centrar-se en l'origen de la relació entre l'expert en assassins en sèrie William Graham i el psiquiatre antropòfag. L'elecció de Mads Mikkelsen per al paper protagonista sembla tot un encert: aquest danès sap resultar atractiu i inquietant al mateix temps. Hannibal s'estrena als Estats Units el 4 d'abril, i AXN l'emetrà al nostre país a partir de l'11 d'abril.

'THE FOLLOWING'

I la Fox devia tenir presents els llibres de Harris quan va desenvolupar aquesta sèrie policíaca en què s'enfronten un assassí en sèrie culte (James Purefoy, que hi aporta un refinat accent britànic) i l'agent que l'investiga (Kevin Bacon). El seu suposat ganxo és el fet que el psicòpata opera des de la presó. Ha aconseguit aplegar una colla de seguidors que comparteixen la mateixa fe: el crim és una de les belles arts. I tots plegats es mouen seguint la inspiració d'Edgar Allan Poe. Que què té a veure l'autor d' El corb amb uns serial killers que es consideren per sobre del bé i del mal? Encara ens ho preguntem. Més violenta i gore que els típics procedimentals, però sense resultar realment pertorbadora, The following ve signada per Kevin Williamson, el creador de la saga Scream . Aquí ja es pot veure al canal TNT.

'COMMUNITY'

La comèdia televisiva de culte d'aquests últims anys passa moments de crisi. Aquesta post-sitcom protagonitzada per una colla d'estudiants marginals ha estat durant tres temporades un festí de referències pop, humor geek i metaficció. Però el seu creador i showrunner , Dan Harron, l'ha abandonat en aquesta quarta temporada i Chevy Chase també n'ha marxat a la meitat. ¿Se n'ha ressentit Community ? N'estarem pendents. Sense data d'estrena confirmada a les nostres pantalles.

stats