Pasta fresca amb arrels musicals
Al Celentano elaboren farcits que no trobareu als restaurants habituals
CaboSanRoque és un grup de música, però és també una fàbrica d'instruments i de sons. Amb les seves mans, i utilitzant materials reciclats, els integrants d'aquesta banda, nascuda el 2001, elaboren guitarres, tambors, arbres d'ampolles bufades i altres objectes indescriptibles. Caps de vaca, peces de xilòfon, cintes mètriques, cassoles, pots de dissolvent, fins i tot rentadores: qualsevol objecte que pugui emetre un soroll els serveix per crear instruments de sons insòlits i obtenir, així, la seva música característica.
Ramon Garriga és un dels membres itinerants de CaboSanRoque i, a banda de fer-se els instruments a mida, també es fa la pasta, ja que és un dels dos socis de Celentano, un local que des del seu establiment al Mercat del Clot ha fet el salt a Gràcia, a la plaça Rovira, per oferir una suculenta selecció del producte estrella d'Itàlia, amb permís de la pizza.
FARCITS CREATIUS
Celentano, de nom inevitablement musical i italià, és un obrador de pasta fresca, un espai petit que amaga una caixa de sorpreses. Hi trobareu propostes d'arrels ben conegudes: raviolis de brandada amb pebrot; de calçots amb salsa romesco; de foie i figues; de carabassa; de formatge de cabra i ruca; de pollastre, verdura i curri… Tots fets i tallats a mà. I és que l'Enric -l'altre soci del Celentano-, que va treballar molts anys en establiments italians, vol que al seu local s'hi pugui trobar la pasta que no acostumen a oferir els restaurants, habituats quasi sempre al mateix tipus de farcit.
PASTA PRÒXIMA
El producte de proximitat i de temporada és l'estrella dels farcits, però a Celentano també hi tenen pastes llises (macarrons, espaguetis i taglatielle ) i plats de pasta preparats, com les lasanyes de carn o de verdures i els canelons, que només fan de cara al cap de setmana però que es poden encarregar amb un parell de dies d'antelació. Tampoc hi falten les postres, com els flams i el tiramisú, així com les salses casolanes ( pesto vermell, putanesca , de formatge i nous…).
MÚSICA I GASTRONOMIA
L'Enric i el Ramon es divideixen el temps entre el negoci del Clot i el de Gràcia. Però el Ramon, a més, està assajant les cançons del nou projecte de La Increïble Història de Carles Carolina, el grup del qual és cantant, guitarrista i compositor i que ja ha publicat dos discos, anomenats Ensaladilla (2009) i Música de mercat (2011). I és que la música i la gastronomia sovint tenen més coses en comú del que sembla.
Celentano Pasta Fresca
Rabassa, 25 (BCN)
93 004 29 46
3 recomanacions alternatives
LA MÁQUINA PASTA BAR
És un local de cuidat disseny, de fusta i cadires de colors, on la màquina de pasta és a la vista de tothom. Els clients trien la pasta que volen i els la cuinen al moment.
Astúries, 17 (BCN)
EL TALLER DE PASTA
Com el seu nom indica, és un obrador de pasta fresca on, a banda de mirar com la fabriquen, també en podreu aprendre a fer en algun dels tallers que hi imparteixen.
Bruc, 85 (BCN)
DA GIORGIO
Un dels primers establiments a oferir pasta casolana i que té també una àmplia gamma de productes italians. Un autèntic clàssic barceloní de tota la vida.
Santaló, 185 (BCN)
- Sant Jordi, en directe: declaracions, els llibres més venuts i tota l'última hora de la diada
- Descobreix on firmen els autors per Sant Jordi
- 10 escenes eròtiques de la literatura catalana
- Per què l'amor romàntic és tan addictiu?
- De l'amor immortal a l'amor tòxic: com hem estimat a través de la història de la literatura?
- Guia de la diada de Sant Jordi: on hi ha parades i tot el que has de saber