PALADARS
Cultura 05/04/2013

Pasta fresca amb arrels musicals

Al Celentano elaboren farcits que no trobareu als restaurants habituals

Eva Rexach
2 min
Pasta fresca amb arrels Musicals

CaboSanRoque és un grup de música, però és també una fàbrica d'instruments i de sons. Amb les seves mans, i utilitzant materials reciclats, els integrants d'aquesta banda, nascuda el 2001, elaboren guitarres, tambors, arbres d'ampolles bufades i altres objectes indescriptibles. Caps de vaca, peces de xilòfon, cintes mètriques, cassoles, pots de dissolvent, fins i tot rentadores: qualsevol objecte que pugui emetre un soroll els serveix per crear instruments de sons insòlits i obtenir, així, la seva música característica.

Ramon Garriga és un dels membres itinerants de CaboSanRoque i, a banda de fer-se els instruments a mida, també es fa la pasta, ja que és un dels dos socis de Celentano, un local que des del seu establiment al Mercat del Clot ha fet el salt a Gràcia, a la plaça Rovira, per oferir una suculenta selecció del producte estrella d'Itàlia, amb permís de la pizza.

FARCITS CREATIUS

Celentano, de nom inevitablement musical i italià, és un obrador de pasta fresca, un espai petit que amaga una caixa de sorpreses. Hi trobareu propostes d'arrels ben conegudes: raviolis de brandada amb pebrot; de calçots amb salsa romesco; de foie i figues; de carabassa; de formatge de cabra i ruca; de pollastre, verdura i curri… Tots fets i tallats a mà. I és que l'Enric -l'altre soci del Celentano-, que va treballar molts anys en establiments italians, vol que al seu local s'hi pugui trobar la pasta que no acostumen a oferir els restaurants, habituats quasi sempre al mateix tipus de farcit.

PASTA PRÒXIMA

El producte de proximitat i de temporada és l'estrella dels farcits, però a Celentano també hi tenen pastes llises (macarrons, espaguetis i taglatielle ) i plats de pasta preparats, com les lasanyes de carn o de verdures i els canelons, que només fan de cara al cap de setmana però que es poden encarregar amb un parell de dies d'antelació. Tampoc hi falten les postres, com els flams i el tiramisú, així com les salses casolanes ( pesto vermell, putanesca , de formatge i nous…).

MÚSICA I GASTRONOMIA

L'Enric i el Ramon es divideixen el temps entre el negoci del Clot i el de Gràcia. Però el Ramon, a més, està assajant les cançons del nou projecte de La Increïble Història de Carles Carolina, el grup del qual és cantant, guitarrista i compositor i que ja ha publicat dos discos, anomenats Ensaladilla (2009) i Música de mercat (2011). I és que la música i la gastronomia sovint tenen més coses en comú del que sembla.

Celentano Pasta Fresca

Rabassa, 25 (BCN)

93 004 29 46

www.celentanopastafresca.com

3 recomanacions alternatives

LA MÁQUINA PASTA BAR

És un local de cuidat disseny, de fusta i cadires de colors, on la màquina de pasta és a la vista de tothom. Els clients trien la pasta que volen i els la cuinen al moment.

Astúries, 17 (BCN)

EL TALLER DE PASTA

Com el seu nom indica, és un obrador de pasta fresca on, a banda de mirar com la fabriquen, també en podreu aprendre a fer en algun dels tallers que hi imparteixen.

Bruc, 85 (BCN)

DA GIORGIO

Un dels primers establiments a oferir pasta casolana i que té també una àmplia gamma de productes italians. Un autèntic clàssic barceloní de tota la vida.

Santaló, 185 (BCN)

stats