CRÍTICA DE CINEMA
Cultura 30/08/2013

*** Kick-ass 2. Con un par

Direcció: Jeff Wadlow. Guió: Jeff Wadlow, Matthew Vaughn. 103 minuts. Estats Units (2013).Amb Aaron Johnson i Chloë Grace Moretz.

Toni Vall
1 min

En un Hollywood cada vegada més mandrós, abonat a la seqüela i el remake , ja fa anys que el filó dels còmics ha fet fortuna. Kick-ass és un còmic diferent -una mirada poc complaent al món dels superherois- i també ho són -de diferents i poc complaents- les seves adaptacions al cinema. Després d'una primera part enginyosa però tirant a menor, no m'esperava que la consegüent seqüela fos una sorpresa agradable.

Comença amb el mateix to sorneguer, carregada d'humor negre i espurnes d'escatologia més o menys afortunades, i va mutant progressivament en un relat desencantat, gens complaent i molt violent sobre el bé i el mal i sobre la marciana idiosincràsia del superheroi, i em va deixar clavat a la butaca. Espurnejada de l'esperit anàrquic i l'apologia àcrata del Cecil B Demente , de John Waters, i amb la mateixa fiblada fatalista d'aquella obra mestra anomenada El fantasma del paraíso , de Brian De Palma, Kick-ass 2 és divertida i tètrica alhora, és una aventura i també una pel·li sobre la diarrea mental que ha colonitzat el nostre món. Molt reivindicable.

stats