PALADARS
Cultura 12/07/2013

Grans locals per a clients petits

Propostes per passar les tardes de juliol berenant amb nens i sense que us mirin malament

Eva Rexach
3 min
Grans locals per a clients petits

Segur que en més d'una ocasió heu dubtat a l'hora d'entrar amb les vostres criatures en una determinada cafeteria o restaurant. Hi ha llocs on fins i tot els nens no hi són benvinguts… però també n'hi ha d'altres on ells són els principals clients. Es tracta de locals pensats per a ells, que en ocasions uneixen la botiga amb la ludoteca, o que combinen els tallers infantils amb una oferta gastronòmica apta per a nens. Si esteu pensant a gaudir d'un àpat o un berenar i aprofitar per jugar amb els nens, aquí teniu algunes idees.

GRANGES I XOCOLATA

Un dels millors llocs per anar amb nens és una granja, un lloc on puguin atipar-se de dolços i xocolata. Una de les més populars entre les famílies és la Granja La Nena, en ple barri de Gràcia, on, a més de degustar la seva famosa xocolata desfeta, els petits podran gaudir d'una petita zona de jocs. A més, hi organitzen activitats infantils. Sempre està ple, així que convé que hi aneu ben d'hora!

Una proposta original és En Contacacau, que combina el restaurant amb la botiga de roba infantil. Un espai gran i diàfan, a l'Eixample barceloní, on es pot degustar un menú del dia amb propostes com el gaspatxo, la brotxeta de sípia i el carpaccio. Un lloc, doncs, on al mateix temps que vestiu la vostra criatura a l'última moda, us ompliu l'estómac amb propostes sanes.

Peekaboo és una ludoteca pensada per a nens de 6 a 36 mesos amb un parc infantil, una zona per a activitats artístiques i una biblioteca infantil, però també és un lloc on anar a berenar o a menjar, amb un menú a base de productes frescos i receptes senzilles. A més, tenen una cuina en miniatura per ensenyar als nens els secrets de la gastronomia. També hi organitzen activitats musicals o creatives per estimular els infants.

Una altra proposta és Mamas & The Papas, que funciona com a botiga de productes ecològics, bistrot i zona infantil. Funciona des del desembre del 2012, i també hi fan activitats per a adults, com classes d'anglès amb esmorzar i assessorament nutricional gratuït. Entre taller i taller (de ganxet, de fotografia, de plastilina), s'hi pot menjar una amanida de quinoa, una hamburguesa i un plat de pasta ecològica.

Però si el que voleu és sorprendre els més petits -i no tant: també està enfocat als adolescents- aneu al Pudding, un lloc que es defineix en tres paraules: "menjar, jugar i pensar". Decorat de manera espectacular, a mig camí entre el circ i el conte infantil, els vostres fills podran organitzar espectaculars aniversaris, participar en originals tallers (d'òpera, egiptologia o de xinès) i així aprendre mentre devoren algun dels saborosos pastissos. També hi fan menús de migdia.

Fora de Barcelona, l'oferta està en grans espais, masies per a grups amb cada vegada més espais habilitats per als més petits. Per exemple, Can Farrell, una masia del segle XV habitada permanentment des d'aleshores. Els nens hi trobaran una zona d'esbarjo vigilada per monitors, un interior ple de joguines i un menú especial que podran menjar a taula amb els pares.

Una altra proposta, aquesta a Lleida, és la Masia Salat, que té un veritable parc d'atraccions, amb piscina de pilotes d'escuma, tobogans, zona de lectura i fins i tot una programació infantil amb tallers per a nens amb una companyia de pallassos. La gastronomia es basa en els plats més típics de la cuina catalana, amb especial atenció per les especialitats lleidatanes a base de cargols.

7 ADRECES KIDS FRIENDLY

GRANJA LA NENA

RAMÓN Y CAJAL, 36 (BCN)

932 851 476

EN CONTACACAU

LONDRES, 70 (BCN)

935 394 919

PEEKABOO

SANTALÓ, 126 (BCN)

933 622 554

PAPAS & THE MAMAS

RBLA. POBLENOU, 127 (BCN)

934 856 793

PUDDING

PAU CLARIS, 90 (BCN)

936 761 025

CAN FARELL

SANTA EULÀLIA DE RONÇANA

938 448 707

MASIA SALAT

LES BORGES BLANQUES

973 143 274

stats