REBOBINEM
Cultura 20/09/2013

Tot esperant una carta

La correspondència entre Artur Mas i Mariano Rajoy ens recorda que el gènere epistolar sempre ha estat tan romàntic com dramàtic

Olga àbalos
1 min
REBOBINEM

EDGAR ALLAN POE

París, any 1800. Al conte La carta robada , la policia no aconsegueix trobar una missiva reial que conté informació d'alt valor polític. No la veien perquè estava a la vista de tothom!

NAPOLEÓ

Les cartes entre el militar i la seva primera dona, Josephine, delataven una relació farcida d'amor i odi, d'infidelitats i silencis. "Vostè no m'estima!", li deia un desesperat Napoleó.

THE MARVELETTES

El mític grup de soul femení va debutar el 1961 assetjant el carter a Please Mr. Postman perquè no rebien una carta d'amor. Ara ens desesperem quan no rebem un e-mail o un whatsapp .

FRANZ KAFKA

L'escriptor txec va escriure una de les cartes més dramàtiques que s'han publicat mai. A Carta al pare (1919) confessa al seu progenitor per què li tenia por. El text no va arribar al destinatari.

JAMES JOYCE

L'autor d' Ulisses mantenia una intensa relació epistolar amb la seva dona, Nora Barnacle, en què es proposaven pràctiques pujades de to que fregaven les fílies sexuals més extremes.

stats