Cultura 11/01/2013

Dormir sota les estrelles

Cecilia Lorenzo
2 min

Fins ara, l'única manera de passar una nit sota les estrelles era fer un bivac. O el que és el mateix: viure una nit de fred intens amb grapats de pedretes clavant-se a l'esquena, donant mil voltes dins d'un sac i exposant-se al perill d'insectes i altres animals emprenyadors. ¿I si es pogués dormir al ras però amb totes les comoditats? ¿I si fos possible aclucar els ulls en un llit còmode i calent, envoltat de natura, sense sostres ni parets que s'interposin entre un mateix i l'immens cel estrellat?

A Borgonyà, a tocar de Banyoles i a pocs quilòmetres de Girona, hi ha l'Hotel Mil Estrelles - La Bastida, que ofereix l'oportunitat d'allotjar-se en unes bombolles de parets translúcides que permeten gaudir de la sensació de passar una nit a la intempèrie però sense oblidar el recolliment, el confort i la intimitat que requereix una vetllada romàntica. L'invent es diu bubble i es tracta d'una bombolla inflable d'uns 3 metres d'alçària i 4 metres de diàmetre feta de materials reciclables on tot està pensat perquè l'hoste s'hi senti a gust: un silenciós sistema de ventilació que permet l'entrada d'aire fresc; la calefacció (que funciona amb climatització geotèrmica); el lavabo i la dutxa; mobles d'estil provençal i uns quants detalls gentilesa de la casa com el fil musical a les butaques, flors, cava i trufes per als més golafres.

UN ARQUITECTE FRANCÈS

L'artífex d'aquestes originals estructures inflables és l'arquitecte francès Pierre-Stephane Dumas, i la culpable que hagin arribat a Catalunya és l'empordanesa Núria de Ros, la mestressa de l'hotel i la distribuïdora de les bubbles a Catalunya i a Espanya.De moment, a l'hotel hi ha tres bombolles disponibles (de 99 € a 149 €), que tenen nom de constel·lacions: Altair (orientada a les estrelles de l'oest), Cassiopea (orientada a l'est) i Antares (orientada al sud). En arribar a les seves casetes transparents, els hostes es troben un telescopi a la seva disposició i una carta celestial del mes que explica quines estrelles es podran veure a la nit des de la seva posició. Aquestes cartes les elabora Antonio Bernal, responsable de la divulgació científica de l'Observatori Fabra de Barcelona.

A més de poder demanar un desig i aclucar els ulls en un llit només un segon després de veure un estel fugaç o de poder adormir-se amb la llum de la lluna inundant el llit, els hostes del Mil Estrelles també poden fer servir les instal·lacions i els serveis de l'allotjament rural La Bastida, que compta amb tres habitacions interiors, una sala d'estar, el menjador (on es pot sopar i esmorzar), el jacuzzi exterior, el flotàrium (l'únic a Catalunya amb capacitat per a dues persones) i una zona de massatges. Amb aquestes comoditats, qualsevol s'atreveix a fer un bivac!

stats