PANTALLES
Cultura 23/08/2013

Amanida de sèries per a l'estiu

L'agost és bona època per seure davant la televisió i veure totes aquelles sèries que no trobem temps de seguir durant la temporada laboral. Us oferim un tast personalitzat de les ficcions de la petita pantalla més interessants que es poden trobar aquest estiu en obert, en canals de pagament, en DVD i en plataformes de VOD. A la llista hi podeu afegir recomanacions recents que han aparegut al 'Play' de les últimes setmanes com 'The newsroom', 'The killing', 'The bridge', 'Political animals' i la websèrie 'Les coses grans'

Eulàlia Iglesias
4 min
'Shameless'

Boardwalk Empire

El 8 de setembre aterra la quarta temporada de Boardwalk Empire a HBO. Malgrat que les nominacions als premis Emmy l'hagin ignorada, la tercera entrega d'aquesta sèrie ambientada a Atlantic City dominat per la màfia durant l'època de la llei seca ha estat carregada d'emocions fortes. Ara es pot recuperar en obert i en DVD.

Per a rastrejadors dels orígens de les màfies a Estats Units.

T3 a la Sexta i en DVD

Hora de aventuras

Se suposa que és una sèrie infantil, però les aventures surrealistes, plenes d'imaginació i d'humor gens ingenu de Jack i Finn han enamorat a multituds d'adults que en són fanàtics confessos. I és que és veure un episodi i enganxar-s'hi...

Per a devots sense prejudicis de l'animació creativa.

TNT

House of Cards

Aquest remake d'un drama polític de la BBC que protagonitza Kevin Spacey podria fer història el proper 22 de setembre. Si les nou nominacions als Emmy que ha rebut House of Cards es tradueixen en premis, esdevindria la primera sèrie produïda i emesa des d'Internet, per Netflix, que desbanca les ficcions televisives tradicionals. L'original britànic es pot repescar a Filmin.es

Per a seguidors d'intrigues maquiavèliques.

T1 a Canal +

Iluminada

HBO va estar a punt de cancel·lar la segona temporada de Iluminada. però la bona acollida crítica i de premis, sobretot per a la seva protagonista Laura Dern, van fer canviar d'opinió la cadena. I és que aquesta és una de les sèries més insòlites del panorama actual, centrada en un personatge que decideix canviar d'actitud davant la vida després d'una severa depressió. Ara es pot veure aquesta segona, i última, tanda de capítols.

Per als interessats en drames personals i actituds vitals.

T2 a Canal+

Juego de tronos

Si heu aconseguit esquivar els molts comentaris sobre el desenllaç de la tercera temporada de Juego de Tronos que va provocar l'estrena de l'últim episodi, encara sou a temps de veure, ara en obert, els nous capítols d'aquesta fantasia històrica de tan èxit.

Per a fidels dels dracs i les masmorres.

T3 a Canal+ i a La Sexta

Mad Men

Un Old Fashion o un Negroni? La pàgina oficial de Mad Men deu ser l'única d'una sèrie que incorpora una carta de còctels. Una bona idea per assaborir la ficció més glamurosa de la petita pantalla de forma més refrescant.

Per als qui només tasten sèries exquisides.

T6 a Canal+

Pop Ràpid

Per fi s'estrena la segona temporada de Pop ràpid, la sitcom creada per Marc Crehuet, un dels noms que van ser convidats a inaugurar aquest suplement i triomfador recent als escenaris amb El rei borni. La música sempre és present en aquesta sèrie còmica que contempla amb humor les inseguretats, defectes, tòpics i tics de la generació dels trenta-i-pico.

Per a moderns amb sentit de l'humor.

T2 a TV3

Shameless

Aquesta sí que és una família poc convencional i no la de Modern Family. Pare alcohòlic i dropo amb sis fills que se les empesquen totes per sobreviure, des de buscar qualsevol feina a cometre petits robatoris. I no, no és un drama, sinó una comèdia políticament incorrecte que s'inspira en un original britànic per tractar els grans oblidats de la ficció made in USA: els pobres.

Per a defensors del realisme irreverent.

T3 a Canal+ i T1 a FdF

The Americans

Molt bona acollida de crítica i audiència ha tingut aquest thriller d'espionatge al voltant de dos agents dobles del KGB que passen per ser la prototípica família nord-americana als Estats Units de l'era Reagan. A més de mantenir una doble vida, la parella protagonista també ha de combatre les temptacions i incentius que per a un dels dos suposa l'american way of life.

Per a nostàlgics dels espies de la Guerra Freda.

Properament a Fox.

Utopia

Amb només sis capítols, Utopia s'ha convertit amb una de les sèries de culte de l'any. Una intriga on es mesclen conspiracions de societats secretes, fanàtics de còmics, assassins psicòpates implacables, marginats en fuga que han de salvar el món i reflexions sobre el poder de les farmacèutiques. Tot plegat amb un personal i cridaner ús dels colors. Recordeu la portada del nou disc de Manel? Doncs això.

Per a conspiranoics estetitzants.

T1 a Canal+

Veep

De totes les sèries polítiques que han proliferat aquesta temporada (encara esteu a temps de veure Political Animals o Boss a Canal+) ens quedem amb aquesta comèdia de la HBO, firmada amb la seva habitual agudesa britànica per Armando Iannucci. En aquesta segona temporada, la presumpta vicepresidenta dels Estats Units i el seu equip ens han regalat episodis impagables com el de Helsinki, on es destapa el cantó més hilarant de les relacions diplomàtiques.

Per a incondicionals de l'humor britànics, fins i tot en sòl americà.

T2 a Canal+

Vikingos

Primera ficció del canal History, Vikingos s'inspira en la figura llegendària de Ragnar Lodbrok. Combina el gust per la violència salvatge i la testosterona desfermada que abunda a sèries com Spartacus o fins i tot Juego de tronos (que es poden veure a Canal+) amb cert afany divulgatiu sobre les formes de vida, de religió i de lluita dels pobles nòrdics de l'alta Edat Mitjana.

Per a degustadors del sang-i-fetge amb transfons històric.

T1 a TNT

REPESQUES

Danys i Perjudicis

Glenn Close com l'advocada més temuda del país i Rose Byrne com la jove ambiciosa que descobreix el cantó fosc del poder són les protagonistes d'aquesta sèrie sobre els tripijocs d'alta volada al món de la justícia.

Per a afeccionats als drames judicials més enllà del tribunal.

T2 a TV3

Sherlock

Els cada com més abundants compromisos cinematogràfics de Benedict Cumberbatch han endarrerit el rodatge de la tercera temporada de Sherlock, esplèndida actualització de les aventures del detectiu creat per Arthur Conan Doyle. Mentre l'esperem amb ànsia, res millor que recuperar els sis capítols ja existents.

Per als amants dels clàssics moderns.

T1 i T2 en DVD i a filmin.es

Plats bruts

Amb Plats bruts, TV3 va fixar-se, per fi, en un públic jove i modern que havia ignorat a l'hora de produir ficcions pròpies. D'això fa gairebé 15 anys, però la televisió pública catalana no es cansa de reposar aquesta sitcom protagonitzada per Joel Joan i Jordi Sànchez.

Per a les noves generacions que encara no miraven la tele l'estiu passat.

TV3

stats