Rebobinem
Cultura 17/05/2013

Altres aliments transgènics

La personificació d'animals és bon recurs per crear mascotes o personatges populars. Però què passa quan posem boca i ulls a un marisc o una verdura?

Olga Àbalos
1 min

L'Escupi – Si les escopinyes parlessin ho farien com l'R2-D2! Els guionistes del "Crackòvia" (TV3) ho tenien clar quan van crear aquest alter ego de l'expresident espanyolista Daniel Sánchez Llibre.

Mexi-llón – Sembla broma però va de debó. La Vuelta a España 2013 arrenca a Galícia i res millor que un musclo en bicicleta com a mascota per promocionar la zona. Almenys no li regalima l'escabetx.

Els Fruittis – Dennis Hopper i Peter Fonda a "Easy Rider"? No, són la pinya Gazpacho i el plàtan Mochilo vivint una psicodèlica road movie a través de la selva. "Els Fruittis" van ser una sèrie pionera.

Tomàtic – El públic infantil és exigent i la televisió màgica. Tota una generació va créixer amb aquest tomàquet-telèfon i discjòquei. Diuen que era cosí de la Bruja Averia ("La bola de cristal").

Naranjito – En el Mundial del 82, la selecció espanyola de futbol no va passar ni a segona ronda però tan se val: la federació ibèrica va triomfar proposant una fruita com a mascota. Amb un parell.

stats